Challenges

We can also look forward as a foundation. The construction in Rakops and! Xere has been completed for the time being, but there are still many needs and challenges!

For example, one would like to build a water tower, so that the pumped up groundwater can be supplied with pressure.

Your contribution helps us to realize this for a blessed start of 2019!

 

Thank you

Through this way, we want to thank all donors for the generous donations that we received again last year. Your gifts make it possible for the children in Rakops and! Xere to go to school!

And a heartfelt word of thanks and appreciation to those who continue to contribute structurally.

We are also very grateful for the support from Meerkerk and Ouddorp!

 

Home

No one gets to choose the place where they are born, that is why it is our duty to look out for the poor and needy in this world. Its amazing to be able to share our abundant wealth. We Dutch are in the top 5% of the richest people in the world. This enables us to help others in need to provide them with a better future!

The purpose of Build on a Rock is to support small scale projects in third world countries. We do this by raising financial funds and to offer practical help in those countries as well.

We would like to tell you all about our work and our goal!

Four times year we publish our newsletter ‘News on the Rock’. The latest news, feedback from Africa and prospects regarding the project can be found in this newsletter. If you wish to receive this newsletter, please subscibe to our newsletter on the left.

If you have any questions, remarks or tips, please contact us!

 

Voor de school in !Xere is het organisatorisch niet mogelijk om individueel een financieel sponsorplan op te zetten. De school heeft echter wel structurele financiële steun nodig. Hiervoor hebben we ‘Vrienden van Build on a Rock’ in het leven geroepen. Op deze manier kunt u voor een bepaalde tijd een vast bedrag maandelijks / (half)jaarlijks doneren en hiermee de hele school ondersteunen. Zo voorziet u in lesmateriaal, maaltijden, salaris van de leraressen en andere onkosten van de school.

Maak uw gift over op rekeningnummer: 1379 28 106, onder vermelding van ‘Vriend van Build on a Rock’.

Diep in het binnenland, tussen het Kalahari wildpark en de Makgadikgadi zoutpannen, ligt het stoffige, armoedige dorpje !Xere. Hier wonen de San (bosjesmannen), deze groep leeft geïsoleerd van de rest van de Botswaanse bevolking en wordt niet door hen geaccepteerd. De San, nomadisch van oorsprong, zijn door de overheid naar !Xere verplaatst. Veel van de San brengen hun dag nu door met alcohol. De kleuters daar kunnen nergens heen.

De Botswaanse regering voorziet alleen in basis en middelbaar onderwijs. Kleuterscholen zijn alleen in de grote steden te vinden. Wanneer de San kinderen oud genoeg zijn om naar de basisschool te gaan, hebben zij een grote achterstand.

Op dit moment lijkt het een uitzichtloze situatie. Om deze benadeelde bevolkingsgroep te helpen en ook hen zicht op een goede toekomst te geven, willen wij in !Xere een kleuterschool bouwen.

Het verkrijgen van een stuk grond in Botswana kan jaren duren door allerlei ambtelijke constructies. Na vele jaren wachten is eindelijk een stuk grond toegewezen. De bouw kan nu snel beginnen.

Lees het laatste nieuws in onze nieuwsbrief of in het projectbezoek afgelopen september!

Ook dit project kan niet gerealiseerd worden zonder uw hulp. Steun daarom de bouw van de school in !Xere financieel. Maak uw gift over op rekeningnummer: 1379 28 106, onder vermelding van ‘Bouw !Xere’.

Medio 2009, drie jaar na aanvang van het project in Rakops, is de door Build on a Rock gerealiseerde kleuterschool in gebruik genomen.

De school in Rakops is prachtig geworden dankzij de bijdrage en steun van veel mensen uit Nederland. “De kinderen maken nu blijmoedig gebruik van de nieuwe school. De sociale dienst was zeer behulpzaam, zij lieten ons al gauw gebruik maken van de gebouwen. Wij hebben een goede  relatie met de nieuwe maatschappelijk werkers die onlangs naar onze regio zijn over geplaatst. Dat is een gebedsverhoring.”  Aldus John Walters, britse zendeling en manager van de school.

Op wonderbaarlijke wijze is Build on a Rock in 2005 in contact gekomen met John Walters. Hij vroeg ons om ondersteuning voor het onderwijs. De kinderen in Rakops hebben een leerachterstand, waardoor velen niet naar het voortgezet onderwijs gaan. Het probleem begint echter al in de kleuterjaren. John wilde, samen met het zendelingechtpaar Jeary, de bestaande kleuterschool meer mogelijkheden geven, zodat de kinderen beter voorbereid worden op het verdere onderwijs. Zijn plan was om een multifunctioneel gebouw te bouwen, die later ook dienst kon doen als gemeenschapsgebouw.

In 2006 heeft Build on a Rock een aantal fondsenwervingsactiviteiten georganiseerd: bloemverkoop op de Braderie van Bleskensgraaf, een benefietconcert van de band Yadah!, een benefietbuffet en als klapper The GospelNight of the Proms, in Sporthal de Kuip met The Choir Company en Ben Ketting. De fondsen werden door het NCDO verdubbeld. Dit is in samenwerking met stichting Kerkenbedrijf georganiseerd.

kindersponsorproject_rakops_ije_rotterdamDoor betere mogelijkheden voor onderwijs hebben de kinderen in Botswana uitzicht op een betere toekomst. Om die reden hebben wij een school gebouwd in Rakops. Helaas kunnen niet alle ouders onderwijs bekostigen voor hun kinderen. Om deze kinderen ook een kans te geven hebben wij een sponsorproject opgezet in het stoffige dorpje Rakops.

Voor maar €15,-* per maand geeft U die kinderen ook een kans op een betere toekomst.

Met uw gift wordt niet alleen het schoolgeld van de kinderen betaald, maar ook de bijbehorende maaltijden die de kinderen op school krijgen. Voor sommigen is dit de enige maaltijd van de dag.

Help de kinderen door sponsor te worden, klik hier en vul het formulier in.

* per jaar wordt eenmalig €6,- voor administratiekosten gevraagd, zodat de maandelijkse €15,- volledig voor het kind gebruikt kan worden.

Voor een sponsoring kunt u ook mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Ook eenmalige giften zijn van harte welkom. Die kunnen overgemaakt worden op het onderstaande rekeningnummer. Dit geld wordt voor de nodige school- en lesmaterialen gebruikt.

Maak uw gift over op rekeningnummer: 1379 28 106, onder vermelding van ‘Steun Sponsorproject’.

Onze lopende projecten vinden plaats in Botswana. Veel mensen associëren Botswana met diamanten, mooie wildparken en uitstekende jachtvelden. Ook is het land economisch en politiek vrij stabiel. Toch heeft het land een donkere schaduwzijde.

Niet alleen heeft Botswana het hoogste AIDS-besmettings-percentage ter wereld, maar kent het naast Brazilie de grootste kloof tussen rijk en arm.

52% van de bevolking is HIV-aids besmet. En door het hoge sterftecijfer onder volwassenen is 50% van de inwoners jonger dan 15 jaar! En het lijkt alleen maar slechter te worden.

De vele aidswezen en andere kansarme kinderen hebben onze hulp hard nodig. Onder de verschillende projecten kunt u lezen wat wij doen en hoe u kunt helpen!

 

Contact information

Build on a Rock Foundation
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE Barendrecht

Phone: +31(0)6-50487250
Email: info@buildonarock.nl

Bank account: 13.79.28.106
IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK registration: 24412784
RSIN: 8178.14.322

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Subscribe Newsletter