Newsletter Item
Edition 2010-11-12 19:21:48
News on a rock 9

Jaargang 2 * kwartaal 4 * december 2009

Beste Bezoeker,

Het afgelopen jaar is er in Botswana een heleboel gebeurd. Zo heeft u kunnen volgen hoe John langzaamaan weer aan het
opknappen is van een slopende virale infectie, hoe Rakops is afgerond en hoe we van start zijn gegaan in !Xere. In deze
laatste nieuwsbrief van 2009 willen we u graag op de hoogte brengen hoe het nu gaat in Botswana en wat de plannen zijn voor het komende jaar.

Nieuws van Michael & Barbara
In november ontvingen we de nieuwsbrief van Michael en Barbara. Hieronder enkele stukjes uit hun brief:
Tegelijk met de verhuizing van de crèche zijn wij ook verhuisd naar ons nieuwe huis. We hebben nu zelfs ruimte om gasten te ontvangen! In onze nieuwe buurt zijn veel kinderen die altijd al naar de kerk wilden. Nu rijdt Michael per dienst twee keer met een auto vol kinderen heen en weer. Gelukkig zijn de kinderen uit onze oude buurt blijven komen.
De afgelopen tijd is er twee maal ingebroken in het leerverwerkingsbedrijfje en zijn er verschillende artikelen gestolen. Michael heeft gelukkig iemand weten te regelen die tralies heeft geplaatst. We hopen dat het nu is afgelopen met de inbraken. Michael en Barbara benoemen ook dat er voor het eerst sinds 20 jaar weer water in de rivier staat. Misschien stroomt deze volgend jaar wel weer door het dorp!
Verder hebben ze een aantal foto’s van het nieuwe schoolgebouw in Rakops bijgevoegd:
Iedereen poseert voor de nieuwe school.
De computers zijn ook in gebruik genomen.
Het geschonken speelgoed wordt met veel plezier gebruikt.

Financieel nieuws
Voor het project in !Xere is bij het NCDO een verdubbelingsaanvraag van €25.000,- ingediend.
Deze aanvraag is goed gekeurd! Dit houdt in dat elk bedrag (tot een totaal van €25.000,-) door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Nederlandse Overheid wordt verdubbeld. Elke euro die u dus geeft komt met een verdubbelde waarde in Botswana aan!
De ingangsdatum van deze aanvraag is afgelopen november. Sinds die tijd zijn er al verschillende grote en kleinere giften binnen gekomen. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief zitten deze giften al op een totaal van ongeveer €4.000,-! We hebben dus nog zo’n slordige €20.000,- te gaan.
Niet alleen uw gift wordt verdubbeld, maar deze is ook nog eens aftrekbaar bij de belastingdienst. Onze stichting heeft namelijk het ANBI keurmerk.
U kunt uw gift overmaken op ons rekeningnr: 1379 28 106, te Rotterdam.
Alvast onze hartelijke dank!

Vrijdag 18 december zijn we met de eerste inzamelingsactie van start gegaan. In de Koningskerk te Rotterdam was er een benefietbuffet in de vorm van een kerstdiner georganiseerd.
Tussen de verschillende gangen door was er de gelegenheid om lootjes te kopen en prachtige prijzen te winnen. De klapper van de avond was een weekendje weg voor 2 personen in een vier sterren hotel in Valkenburg.
We wensen deze winnaar en alle andere winnaars veel plezier met hun prijzen.
De netto opbrengst van de avond is €1.520,- geworden. Al met al mogen we spreken van een zeer geslaagde avond. Iedereen van harte bedankt voor de deelname en / of aanwezigheid!

Andere activiteiten
Voor het komende jaar staan er nog veel meer fondswervingsactiviteiten in de planning. Zo wordt er gedacht aan een concert in de Sliedrechtse Lockhorst in maart en in mei hopen we weer op de Bleskensgraafse braderie te staan. Verder zal er op verschillende scholen aandacht geschonken worden aan het project.
De grootste actie wordt waarschijnlijk een kartevent in Rotterdam. Dit ‘Monaco aan de Maas’ zal inhouden dat bedrijven tegen een bedrag een kart kunnen huren en aan een aantal races mee kunnen doen.
Heeft u een bedrijf en zou u hier graag aan mee willen doen? Of kent u misschien ondernemers die hier wellicht in geïnteresseerd zullen zijn?
Dan kunt u de namen van deze bedrijven alvast opgeven, zodat wij ze te zijner tijd individueel kunnen benaderen voor deelname of sponsoring. Houdt verder uw e-mail goed in de gaten!

Jongerenwerkreis 2010
De vertrekdatum van jongerenreis in september komend jaar is vastgesteld op maandag 13 september. We hopen rond 5 oktober weer in Nederland te zijn.
De afgelopen tijd hebben verschillende geïnteresseerden zich opgegeven voor deze reis.
Het animo is zelfs zo groot dat er een reservelijst is opgesteld. Wanneer de tickets definitief geboekt worden, zal er kritisch naar het aantal deelnemers gekeken worden.
Momenteel is het maximale aantal deelnemers vastgesteld op 15. Mogelijk wordt dit een groter aantal, afhankelijk van de logistieke mogelijkheden in Botswana.
Hier worden degenen op de reservelijst t.z.t. over geïnformeerd.

Tot volgend jaar!
Via deze weg willen wij u hartelijk bedanken voor uw inzet en steun het afgelopen jaar.
Wij wensen u een goede jaarwisseling en een gezegend nieuw jaar!
Namens Stichting Build on a Rock,
Wilma Eegdeman
Redactie News on the Rock / Secretaris
w.eegdeman@buildonarock.nl
News on the Rock verschijnt één keer in het kwartaal. De volgende editie komt eind maart 2010 uit.

Contact information

Build on a Rock Foundation
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE Barendrecht

Phone: +31(0)6-50487250
Email: info@buildonarock.nl

Bank account: 13.79.28.106
IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK registration: 24412784
RSIN: 8178.14.322

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Subscribe Newsletter