Newsletter Item
Edition 2013-12-19 21:55:48
News on a Rock 20

News on a Rock

Jaargang 6 * Uitgave 2 * december 2013

Het jaar loopt weer ten einde. In Nederland is het winter. Harde windstoten en veel regen. In Botswana is het echter midden in de zomer, dus zomervakantie voor de kinderen. In januari beginnen de scholen weer. En niet alleen in Rakops, maar ook de school in Xere!

Xere

De kleuterschool in Xere is klaar voor gebruik. In januari zullen de eerste kinderen hier les krijgen. Dankzij een gulle gift van Dockwise heeft de school al stoelen en banken kunnen aanschaffen voor de inrichting van de lokalen.

Xere

Zandzakkenbedrijf

Één van de inwoners van Xere heeft een stuk grond gedoneerd aan de ECTT, onze partner in Botswana. Dit stuk grond grenst aan het grond van de kleuterschool (de inwoners van Xere mogen hun grond niet verkopen). In ruil hiervoor bouwt John elders een huis van zandzakken voor de eigenaar.

Het is de bedoeling dat op dit nieuwe stuk grond de 'fabriek' gebouwd wordt om naaimachines neer te kunnen zetten. Ook de benodigde houten frames zullen in Xere gemaakt worden. Het gebouw zal worden voorzien van zonnepanelen. Daarmee zal ook de kleuterschool van beperkte elektriciteit voorzien kunnen worden. Hier zijn reeds fondsen voor beschikbaar.

Zandzakkenbedrijf

Basisschool in Rakops

De kleuterschool in Rakops draait goed. Komend schooljaar zullen er ongeveer 80 kinderen les krijgen. Naast de bestaande school ligt een reeds gestorte fundering, waar eventueel ruimte is voor nog een gebouw. Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zijn er plannen om hier een basisschool te bouwen. John is nog op zoek naar een gekwalificeerde persoon, die deze school zou kunnen runnen.

Basisschool in Rakops

Moestuin Rakops

Er komen mogelijk fondsen beschikbaar om in Rakops een eigen waterput te kunnen graven. Op het stukje grond van de kleuterschool in Rakops willen ze een oude waterput weer open maken. Hiermee willen zij vervolgens een moestuin gaan aanleggen. Ook in tijden van droogte bespaart het hebben van een eigen waterput een hoop tijd. Momenteel ligt de dichtstbijzijnde waterput op een paar uur rijden van Rakops.

Bakkerij Rakops

De bakkerij in Rakops heeft een zogenaamde sub tender aangeboden gekregen. Een andere bakkerij heeft een grote order ontvangen die zij niet alleen kunnen behappen, daarom hebben zij de bakkerij in Rakops gevraagd om mee te helpen. Dit zorgt voor extra inkomsten en waarborgt de financiële contiuniteit van de kleuterschool daar.

Gezin

John Walters en zijn vrouw Ntsono verwachten komend jaar een gezins-uitbreiding. Met hen zijn wij zeer verheugd over dit wonder en wij wensen hen alle geluk toe. Wij weten in ieder geval dat er goede kleuterscholen in de buurt zijn, dus dat komt goed.

Gezin

Hartelijk Dank!

Via deze weg willen wij alle donateurs bedanken voor de gulle giften die wij dit jaar weer mochten ontvangen. Uw giften maken het mogelijk dat de kinderen in Rakops en ook Xere naar school kunnen. In het bijzonder willen wij Imatech BV, Dockwise, het ZWO en het I.J.E. koor bedanken voor hun blijvende steun.

Mocht u in de gelegenheid zijn, dan willen wij u uitnodigen voor de kerst opvoeringen van het I.J.E. koor:

21 december, 19:00 uur, in de Dorpskerk te Heerjansdam (Molenweg 8).

22 december, 19.00 uur, in de Maranatha-kerk te Rhoon (Kleidijk 2).

24 december, 22:00 uur, in de Koningskerk te Rotterdam (Stieltjesstraat 30).IBAN

Vanaf januari kunt u ons IBAN rekeningnummer gebruiken voor eventuele donaties. Alle sponsoren van kinderen zullen hierover een brief ontvangen met verdere informatie.

NL88 RABO 0137 928 106

Gezin

Postzegels

Wij blijven uiteraard betrokken bij de continuering van de school in Xere. U kunt hier o.a. aan bijdragen door het aanschaffen van onze speciale Build on a Rock postzegels. Deze zijn te bestellen zijn via onze website.

Gezegende Feestdagen!

Namens de kinderen in Botswana wensen wij u gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar toe. Ook 2014 ziet er hoopvol uit voor deze kansarme kinderen dankzij uw steun.

Contact information

Build on a Rock Foundation
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE Barendrecht

Phone: +31(0)6-50487250
Email: info@buildonarock.nl

Bank account: 13.79.28.106
IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK registration: 24412784
RSIN: 8178.14.322

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Subscribe Newsletter