Newsletter Item
Edition 2012-07-06 13:47:15
News on a Rock 17

news-on-a-rockJaargang 5 * kwartaal 3 * juni 2012

De afgelopen maanden hebben voor ons vooral in het teken gestaan van wat veranderingen in ons bestuur. Tegelijkertijd heeft het werk in Botswana niet stil gelegen. In deze nieuwsbrief geven wij u een update van deze zaken en meer.


Rakops & !Xere

De kleuterschool in Rakops loopt goed. Het is duidelijk dat deze kleuterschool de kinderen een goede voorbereiding geeft voor de basisschool. Ook het verstrekken van goede maaltijden blijkt een belangrijk onderdeel van het werk met deze kinderen.

Het regenseizoen heeft voor veel vertraging gezorgd rondom de activiteiten van de kleuterschool in !Xere. Gelukkig heeft men hier en daar nog wat kunnen verven en andere kleine klusjes kunnen doen. Op dit moment beschikt het schooltje over slechts één toilet, die ons team tijdens het laatste project-bezoek voor de school heeft gemaakt. Inmiddels heeft John hout aangeschaft voor de bouw van een groter toiletblok. Hier zullen zij binnenkort aan beginnen. Na de bouw van het toiletblok gaan de mensen in !Xere beginnen aan de cementen veranda. Deze komt aan de voorkant van de school en zal zorgen voor de schaduw en koelte in het gebouw.

school

Onlangs heeft John een nieuw stuk grond in !Xere kunnen aanschaffen, die zij willen gebruiken voor tuinbouw. De stichting onderzoekt nog de mogelijkheden om hierbij te helpen. Wordt vervolgt…

Sponsorproject

Jan de Jonge is gestopt als coördinator van het Sponsorproject. Sinds 2008 heeft Jan zich ingezet voor deze kinderen. Dat jaar is hij, samen met zijn vrouw Marleen, op project-bezoek geweest om de kinderen en de contactpersonen persoonlijk te ontmoeten. Daarna hield Jan regelmatig contact met deze mensen om op de hoogte te blijven van het wel en wee van de kinderen. Het bestuur is, samen met de kinderen in Botswana, Jan dankbaar voor zijn inzet. Dankzij zijn werk was het voor veel kinderen mogelijk om naar school te gaan. Zijn werkzaamheden worden tijdelijk overgenomen door Tjabe Krüger die voorheen een ondersteunende rol had. Tjabe zal hierin bijgestaan worden door bestuurslid Stefan Looij.

Mocht je iemand kennen, of wil je zelf betrokken wil raken bij het werk van de stichting, laat het ons dan weten. Wij zoeken iemand die de coördinerende rol voor dit prachtige sponsorproject op zich wil nemen.


glijbaan

Er moet ook nagedacht worden over het materiaal waar de zakken van gemaakt zijn en de eventuele importkosten. John heeft in Zuid Afrika in ieder geval alvast contact met mensen die ook geïnteresseerd zijn in het nieuwe project. De mensen in !Xere zijn in ieder geval voldoende gemotiveerd voor het plan!

De Geefwet

U kunt onze projecten mede ondersteunen d.m.v. een gift. Build on a Rock is een ANBI-erkende instelling, wat uw gift - als particulier - tevens belasting aftrekbaar maakt.

Voor bedrijven is per 2012 de ondergrens van € 227 voor giftenaftrek in de vennootschaps-belasting (tijdelijk) komen te vervallen. Verder wordt het totaalbedrag, dat per jaar als aftrekbare gift kan worden aangemerkt, verhoogd van max. 10% van de winst naar max. 50% van de winst (met een bovengrens van € 100.000).

Dit is goed nieuws wanneer u onze projecten als bedrijf wilt ondersteunen. Doneer nu!

Stichting Build on a Rock

Rekeningnummer: 13.79.28.106

__

Nieuw project in 2013!

Dominee Krüger is eerder dit jaar naar Zuid-Afrika geweest. Daar heeft hij contact gehad met verschillende mensen die goed werk doen voor de minder bevoorrechte mensen. Het is bemoedigend om te zien hoe zo veel mensen zich met liefde inzetten en het maakt ons enthousiast voor een volgend project.

Daarom hebben wij besloten om ons te richten op het voorbereiden van een nieuw project. Wij hebben nog geen concreet project uitgekozen, maar er zijn enkele mogelijkheden in Zuid-Afrika en Botswana. Wij willen voor het eind van dit jaar een enthousiaste groep jongeren om ons heen verzamelen, zodat wij aan het begin van het volgende jaar kunnen beginnen met het werven van fondsen. Vervolgens willen wij in het laatste kwartaal van 2013 een projectbezoek plannen met het team.

Zoals u kunt lezen zijn de plannen nog in een vroeg stadium. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en mogelijke projecten. Ook zullen we beginnen met het samenstellen van een lijst van jongeren die geïnteresseerd zijn in meer informatie, wanneer deze beschikbaar is. Jongeren die zich met ons in willen zetten voor de armen in deze wereld en eventueel met ons op reis willen.

vrouw-met-kind

Bestuur

Sinds 2009 is Hans van Neerbos betrokken bij het werk van de stichting. Hans, zijn vrouw Inge en zijn dochter Michelle hebben zich met hart en ziel ingezet voor de fondsenwerving in 2010. Ook heeft Hans, samen met Stefan, de nieuwe website opgezet en onderhouden. Dit jaar heeft hij echter besloten om zich terug te trekken uit het bestuur. Hans blijft wel op andere wijzen betrokken bij het werk van de stichting. Het bestuur is Hans zeer dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet en enthousiasme tijdens de vergaderingen en daarbuiten.

In de vorige nieuwsbrief werd een oproep geplaatst voor een nieuwe secretaris. Deze is opgenomen door Anne-Christien Plasschaert. Zij stelt zich aan u voor:

Mijn naam is Anne-Christien Plasschaert, sinds kort lid van Build on a Rock. Met mijn bijdrage hoop ik mee te kunnen bouwen aan betere omstandigheden voor de minder bevoorrechte in deze wereld zoals Jezus Christus mij opgedragen heeft. Ik ben 27 jaar, sinds augustus 2011 getrouwd met mijn grote liefde Benjamin en werk als jobcoach bij een re-integratiebedrijf in Rotterdam.

a-c

Anne-Christien heeft al een paar bijeenkomsten meegemaakt als secretaris en wij zijn blij haar te mogen verwelkomen in ons team.

Postzegels

Wij blijven betrokken bij de continuering van de school in !Xere. U kunt hieraan bijdragen door het aanschaffen van onze speciale Build on a Rock postzegels. Deze zijn te bestellen zijn via onze website.

postzegel

Tot slot

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.buildonarock.nl

Stichting Build on a Rock,
Redactie News on a Rock / Secretariaat info@buildonarock.nl
News on a Rock verschijnt drie keer per jaar.

footer

Contact information

Build on a Rock Foundation
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE Barendrecht

Phone: +31(0)6-50487250
Email: info@buildonarock.nl

Bank account: 13.79.28.106
IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK registration: 24412784
RSIN: 8178.14.322

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Subscribe Newsletter