xere reis

Porject visit 2010 !Xere

Build on a Rock Trip account.

After having spent 3 weeks in Bostwana, the group of volunteers arrived safely on Wednesday the 6th of October at Schiphol. It took almost two weeks for everyone to adjust to the rhythm of everyday live in the Netherlands. But we look back on a great trip in which we were lucky to meet beautiful people, see amazing sites of nature and having made a difference for others. And the last part is to be most greatfull for.

Read more: Porject visit 2010 !Xere

 

Woensdag 22-09-2010

There are no translations available.

We zijn nu een week aan het werk in !Xere. Gisteren is het laatste deel van de fundering gestort. Vandaag komt de rest van het bouwmateriaal uit Zuid-Afrika. Er zijn in !Xere ongeveer 30 lokale arbeiders aan het werk. Naast de fundering worden veel zandzakken gevuld. Het Build on a Rock team helpt mee met het vullen van zakken. Deze zullen worden gebruikt voor de muren. Morgen en vrijdag zal het het frame opgezet worden, waarin de zakken gestapeld kunnen worden.

Ons kamp is in Rakops op het terrein bij de reeds gebouwde kleuterschool. De school ziet er prachting uit. Er wordt les gegeven aan ruim 50 kleuters. De kinderen worden goed verzorgt en maken met veel plezier gebruik van het materiaal dat twee jaar geleden met de containers is verstuurd vanuit Nederland. 's Avonds braaien wij ons vlees, dat hier vrij goedkoop is. Doordat wij ook gebruik kunnen maken van de keuken van de school eten wij heel goed. Wanneer de waterdruk hoog geboeg is kunnen wij ook gebruik maken van een douche in het oude creche gebouw. Helaas is dit zeer zeldzaam. Wij wassen ons voornamelijk met een teiltje, wat ook prima werkt. Bovendien beschikken wij over een heuze campingdouce.

Iedereen maakt het hier goed. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de grote zegen op dit project. De mensen van !Xere zijn zeer armoedig en het is heel dankbaar werk om samen met hen te bouwen aan een school voor hun kinderen. Wij zien met goede moed uit naar het verdere verloop van dit avontuur.

 

Woensdag 15-09-2010

There are no translations available.

04:48 plaatselijke tijd

Wij zijn dinsdagmorgen veilig in Johannesburg aangekomen. De vlucht verliep goed, de pasta was niet te eten. Wij verbleven in een backpackers in de buurt van het vliegveld. Het is ongeveer 25 graden in Johannesburg, heerlijk zonnig. Na een duik in het zwembad zijn wij inkopen gaat doen voor de trip naar Botswana. De boodschappen bestaan voornamelijk uit houdbare producten, veelal in blik. De avond hebben wij afgesloten met een heerlijke braai. Een goede manier om elkaar nog een beetje beter te leren kennen. Vanmorgen om 05:00 uur vertrekken wij per bus naar Rakops. Wij hopen daar aan het einde van de middag aan te komen. Daar zullen we het even zonder zwembad moeten doen, maar we kijken er allemaal naar uit. Back to basic.

Groeten van iedereen aan iedereen.

 

Maandag 13-09-2010

There are no translations available.

Om 19.00 uur zijn alle jongeren klaar voor de reis naar Botswana.

jongerenreis

 

Contact information

Build on a Rock Foundation
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE Barendrecht

Phone: +31(0)6-50487250
Email: info@buildonarock.nl

Bank account: 13.79.28.106
IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK registration: 24412784
RSIN: 8178.14.322

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Subscribe Newsletter