xere reis

Projectbezoek 2010 !Xere

Build on a Rock reisverslag

Na drie weken in Botswana door gebracht te hebben is de groep vrijwilligers op woensdag 6 oktober veilig aangekomen op Schiphol. Het heeft ruim twee weken geduurd voordat iedereen weer gewend was aan het ritme van Nederland. Wij kijken echter allen terug op een mooi avontuur waarin wij prachtige mensen hebben leren kennen, wonderschone natuur hebben mogen aanschouwen en waarin wij een verschil hebben kunnen maken. En dat laatste is het meest dankbare dat er is.

Lees meer: Projectbezoek 2010 !Xere

 

Woensdag 22-09-2010

We zijn nu een week aan het werk in !Xere. Gisteren is het laatste deel van de fundering gestort. Vandaag komt de rest van het bouwmateriaal uit Zuid-Afrika. Er zijn in !Xere ongeveer 30 lokale arbeiders aan het werk. Naast de fundering worden veel zandzakken gevuld. Het Build on a Rock team helpt mee met het vullen van zakken. Deze zullen worden gebruikt voor de muren. Morgen en vrijdag zal het het frame opgezet worden, waarin de zakken gestapeld kunnen worden.

Ons kamp is in Rakops op het terrein bij de reeds gebouwde kleuterschool. De school ziet er prachting uit. Er wordt les gegeven aan ruim 50 kleuters. De kinderen worden goed verzorgt en maken met veel plezier gebruik van het materiaal dat twee jaar geleden met de containers is verstuurd vanuit Nederland. 's Avonds braaien wij ons vlees, dat hier vrij goedkoop is. Doordat wij ook gebruik kunnen maken van de keuken van de school eten wij heel goed. Wanneer de waterdruk hoog geboeg is kunnen wij ook gebruik maken van een douche in het oude creche gebouw. Helaas is dit zeer zeldzaam. Wij wassen ons voornamelijk met een teiltje, wat ook prima werkt. Bovendien beschikken wij over een heuze campingdouce.

Iedereen maakt het hier goed. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de grote zegen op dit project. De mensen van !Xere zijn zeer armoedig en het is heel dankbaar werk om samen met hen te bouwen aan een school voor hun kinderen. Wij zien met goede moed uit naar het verdere verloop van dit avontuur.

 

Woensdag 15-09-2010

04:48 plaatselijke tijd

Wij zijn dinsdagmorgen veilig in Johannesburg aangekomen. De vlucht verliep goed, de pasta was niet te eten. Wij verbleven in een backpackers in de buurt van het vliegveld. Het is ongeveer 25 graden in Johannesburg, heerlijk zonnig. Na een duik in het zwembad zijn wij inkopen gaat doen voor de trip naar Botswana. De boodschappen bestaan voornamelijk uit houdbare producten, veelal in blik. De avond hebben wij afgesloten met een heerlijke braai. Een goede manier om elkaar nog een beetje beter te leren kennen. Vanmorgen om 05:00 uur vertrekken wij per bus naar Rakops. Wij hopen daar aan het einde van de middag aan te komen. Daar zullen we het even zonder zwembad moeten doen, maar we kijken er allemaal naar uit. Back to basic.

Groeten van iedereen aan iedereen.

 

Maandag 13-09-2010

Om 19.00 uur zijn alle jongeren klaar voor de reis naar Botswana.

jongerenreis

 

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief