Jongerenreis 2010

Woensdag 22-09-2010

We zijn nu een week aan het werk in !Xere. Gisteren is het laatste deel van de fundering gestort. Vandaag komt de rest van het bouwmateriaal uit Zuid-Afrika. Er zijn in !Xere ongeveer 30 lokale arbeiders aan het werk. Naast de fundering worden veel zandzakken gevuld. Het Build on a Rock team helpt mee met het vullen van zakken. Deze zullen worden gebruikt voor de muren. Morgen en vrijdag zal het het frame opgezet worden, waarin de zakken gestapeld kunnen worden.

Ons kamp is in Rakops op het terrein bij de reeds gebouwde kleuterschool. De school ziet er prachting uit. Er wordt les gegeven aan ruim 50 kleuters. De kinderen worden goed verzorgt en maken met veel plezier gebruik van het materiaal dat twee jaar geleden met de containers is verstuurd vanuit Nederland. 's Avonds braaien wij ons vlees, dat hier vrij goedkoop is. Doordat wij ook gebruik kunnen maken van de keuken van de school eten wij heel goed. Wanneer de waterdruk hoog geboeg is kunnen wij ook gebruik maken van een douche in het oude creche gebouw. Helaas is dit zeer zeldzaam. Wij wassen ons voornamelijk met een teiltje, wat ook prima werkt. Bovendien beschikken wij over een heuze campingdouce.

Iedereen maakt het hier goed. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de grote zegen op dit project. De mensen van !Xere zijn zeer armoedig en het is heel dankbaar werk om samen met hen te bouwen aan een school voor hun kinderen. Wij zien met goede moed uit naar het verdere verloop van dit avontuur.

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief