Uitdagingen

We mogen als stichting ook naar voren kijken. Het bouwwerk in Rakops en !Xere is voorlopig voltooid, maar er zijn nog vele behoeften en uitdagingen!
Zo zou men graag een watertoren willen bouwen, zodat het opgepompte grondwater van druk kan worden voorzien.

Uw bijdrage helpt ons dit te kunnen realiseren voor een prachtig start aan 2019!

 

Hartelijk dank

Via deze weg willen wij alle donateurs bedanken voor de gulle giften die wij het afgelopen jaar weer mochten ontvangen. Uw giften maken het mogelijk dat de kinderen in Rakops en !Xere naar school kunnen!

En een hartelijke woord van dank en waardering aan degenen die nog steeds structureel bijdragen.

Ook zijn we zeer dankbaar voor de steun uit Meerkerk en uit Ouddorp!

 

Inschrijven Jongerenreis 2017

In samenwerking met de Ichtuskerk te Meerkerk organiseert Build on a Rock ook in 2017 weer een jongerenreis naar Zuid-Afrika.
In de periode van 17 juli t/m 5 augustus hopen wij met een groep enthousiaste jongeren af te reizen naar enkele projecten van ons in Botswana.

De reis bestaat uit 2 delen. Het eerste reisdeel is een bezoek aan Rakop & Xere! van zo'n 8 dagen.
Naast het bezoek hopen we ook wat werkzaamheden te kunnen verrichten zoals bijv. het verven van raamkozijnen / wanden / plafonds.
Mocht jij daarnaast ook beschikken over bouwkennis (loodgieter, elektriciteit, timmerman), dan zijn deze kwaliteiten zeer goed inzetbaar voor wat simpel installatiewerk.

Het tweede deel bestaat uit activiteiten zoals een Safari, bezoek aan de Okavango delta en Wild water rafting.

Aanmelding & Informatie:

Voor aanmelding of inhoudelijke vragen over deze jongerenreis, kan je contact opnemen met Louis Krüger via telefoon (0180-622125 / 06-52336794) of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .
Aanmeldingen via het ZWO van de Ichtuskerk te Meerkerk zijn ook mogelijk.

 

Reisverslag van BoaR jongerenreis naar Botswana

Project deelnemers:

Annelies van Maren, Nellele Feenstra, Ron Schuijt, Danny Albesma, Liam Feenstra, Marjolein van der Meer, Fabienne Meulenhoff, Dick Bakker, Jeanette Cross, Duncan Cross en Louis Krüger.

 

Update februari 2016

In Nederland begint de winter voorzichtig op gang te komen. In Botswana is het echter midden in de zomer, dus zomervakantie voor de kinderen. Een goed moment voor een terugblik van een bewogen jaar.

Projectbezoek

Aan het begin van 2015 is een groep jongeren namens Build on a Rock naar Botswana gegaan voor een projectbezoek. Daar hebben zij geholpen bij de bouw van een extra schoolgebouw in Rakops.

Nelleke schrijft: “Februari 2015 was het zover. Beladen met backpacks en een gezonde dosis avontuurs-zin, vertrokken we met een gemêleerd 9-tallig gezelschap vanaf Schiphol naar het Zuiden van Afrika.

Met deze groep zijn we van Johannesburg naar Botswana gereisd, waar we een week hebben meegebouwd aan een nieuw schoolgebouw in Rakops onder leiding van John Walters. John gaf ons niet alleen een spoedcursus bouwkunde, maar leerde ons ook van alles over de diversiteit aan wisselend grote kruipende schepsels die we tegen konden komen. Na elke ochtend netjes de schoenen te controleren op schorpioenen, werd aan den lijve ondervonden dat het ook verstandig is om je sokken te checken.

Gastvrijheid

"De gastvrijheid onder de Afrikaanse bevolking is bewonderingswaardig! Overal waar je komt ben je welkom en als je in gesprek met ze bent krijg je spontaan telefoonnummers om ze op te bellen als je nog eens een keer terugkomt en een slaapplek nodig hebt. Ook bij John en zijn vrouw, waar we heel de week met onze tenten gestaan hebben tijdens het bouwen zijn we altijd terug welkom."

-- Annelies

Duncan

"Iemand waar je dik 3 weken zo close mee optrekt en opeens is hij er niet meer. Dit was een schok voor ons allemaal. We zijn dankbaar dat zijn vrouw ook met ons meegegaan is deze 3 weken en dat ze zo toch nog een mooie tijd hebben gehad samen."

-- Annelies

"Jeanette en Duncan. Deze twee mensen zijn de hele reis met ons opgetrokken en hebben een grote rol gespeeld in deze onvergetelijke reis. Mijn gedachten zijn bij Jeanette en ik ben dankbaar dat we Duncan hebben mogen leren kennen."

-- Danny

 

 

 

Sponsorproject

Dankzij de jarenlange steun van trouwe sponsoren kan de school in Rakops op eigen benen staan. Hiermee is het sponsorproject ten einde. De groep kinderen, die de afgelopen jaren financieel gesponsord werden, heeft nu zowel de kleuterschool, als de basisschool succes afgerond. Namens de kinderen willen wij de sponsoren nogmaals hartelijk danken voor hun steun.

Onvergetelijk

De afgelopen jaren hebben veel mensen zich op bijzondere wijze ingezet voor het werk in Botswana. Hierbij denken wij in het bijzonder aan de steun van mensen als Aren Langejan, die ondanks zijn leeftijd zeker niet achter de geraniums ging zitten, en Jaap Kok die vanuit de gezamenlijke diaconieën van de kerken van Rotterdam-Zuid bij ons werk betrokken was. Beide heren zijn ondertussen helaas overleden. Ook denken wij aan de immer enthousiaste, toegewijde Eddy van Donselaar van de Protestantse gemeente De Levensbron uit Ridderkerk, en de vele donateurs en andere betrokkenen.

 Ondertussen zijn we drie onvergetelijke reizen verder en hebben wij twee prachtige “pre-schools” kunnen bouwen. Er zijn 3 belangrijke motieven voor het werk van Build on a Rock:

  • Om in navolging van Jezus en in zijn Naam je hand uitsteken naar de armen en minder bevoorrechten.
  • De vreugde van reizen, de vreugde van de natuur, van terug naar eenvoud en de kern van het leven (back to basics).
  • De verandering die wij bij zo vele jongelui uit Nederland hebben zien plaats vinden op een reis naar en kennismaking met mensen die zo veel minder materieel bezit hebben dan wij, maar geestelijk misschien toch méér.

 

Zandzakken

"Nieuw deze keer was dat we niet alleen zandzakken hebben gevuld, maar ook hebben gewerkt aan het geraamte van de vleugel, het was mooi om vorderingen te zien na dat het ene na het andere frame rechtop werd gezet en gevuld werd met zandzakken. Daarnaast was het leuk John weer eens te zien, en nu ook zijn vrouw en dochtertje te ontmoeten."

-- Danny

 

 

 

Inspirerend

"Wat ik het leukst en meest inspirerende vond aan het vrijwilligerswerk in Botswana was het contact met de mensen. Ze zijn zo vriendelijk en je maakt zo een praatje tijdens het vullen van 1.000 zandzakken. En hoe inspirerend is het om te zien dat deze mensen die zo weinig hebben, toch nog weten te lachen en werken aan vooruitgang."

-- Fabienne

Geluk

"Voor mij was dit weer een geweldige reis met leuke mensen, mooie en verdrietige herinneringen. Ik kan het gevoel niet zo goed beschrijven, maar voor mij zal Afrika altijd blijven trekken. Het brengt je terug naar de basis en de realiteit. Het laat je beseffen hoe goed we het hier hebben en dat het op zoveel plekken allemaal niet zo normaal is. Maar ook dat geluk niet afhangt van geld. Ik kan niet anders zeggen dat ik van de ervaring genoten heb en dat ik graag nog eens terug zou gaan!"

-- Annelies


 

"Na 3 weken op een intense manier met elkaar te hebben samengeleefd, kwamen we terug in Johannesburg, waar de reis eindigde met een zwarte rand. In de één na laatste nacht werden we wakker met het nieuws dat Duncan, onze buschauffeur, plotseling was overleden. Groot verdriet en dankbaarheid bestonden naast elkaar; groot verdriet om het verlies van deze bijzondere man, dankbaarheid voor het geschenk dat Jeanette de laatste 3 weken van zijn leven met hem door heeft mogen brengen op deze memorabele reis."

-- Nelleke

Uitdagingen

We mogen als Stichting ook naar voren kijken. Het bouwwerk in Rakops en !Xere is voorlopig voltooid, maar er zijn nog vele behoeften en uitdagingen. Het gedeelte van de school waar we in februari mee zijn begonnen en inmiddels af is, moet verder afgewerkt en ingericht worden. Ook zijn er lopende kosten om de twee “pre-schools” draaiend te houden. Een grote behoefte voor John is uiteraard ook een behoorlijke vervoermiddel (een Jeep, een Landcruiser, een busje o.i.d.) om de schoolkinderen dagelijks in afgelegen gebieden op te halen, en zondags de kinderen (en vaak ook ouders) naar de kerkdiensten te vervoeren. De gehavende Landcruisers die momenteel hiervoor gebruik worden zijn al jaren lang aan vervanging toe!

Hartelijk dank

Via deze weg willen wij alle donateurs bedanken voor de gulle giften die wij het afgelopen jaar weer mochten ontvangen. Uw giften maken het mogelijk dat de kinderen in Rakops en ook Xere naar school kunnen.

2016

Wat de toekomst voor Build on a Rock inhoudt? We laten ons leiden door Hem in wiens Naam we dit werk doen. En ondertussen zijn we diep dankbaar voor wat we tot nog toe mochten doen, en voor onze donateurs en anderen die dit werk steunen. 2016 ziet er hoopvol uit voor deze kansarme kinderen dankzij uw steun!

Financiële steun

Wij blijven uiteraard betrokken bij de continuering van de scholen in Xere en Rakops. Uw bijdrage wordt hierbij enorm gewaardeerd. U kunt ook bijdragen door het aanschaffen van onze speciale Build on a Rock postzegels. Deze zijn te bestellen zijn via onze website.

Stichting Build on a Rock
NL88 RABO 0137 928 106

 

 

   

Update Xere – augustus 2010

De afgelopen tijd is John bezig geweest om de lokale arbeiders op te leiden voor de bouw van de school. De bushmen zijn enthousiast over de bouw, maar zijn niet bekend met de basis werkethiek. De mannen en vrouwen beginnen er nog maar net aan te wennen om iedere dag om dezelfde tijd aanwezig te zijn voor werk. Ook, zo verteld John, beginnen zij nu pas te beseffen dat zijn niet iedere dag het geld dat zij verdient hebben direct mee hoeven te nemen, maar dat zij ook een week of een maand kunnen wachten voor zij hun loon innen.

Lees meer: Update Xere – augustus 2010

 

Boar in het nieuws

Rocken met de Jannen voor Build on a Rock

maandag 12 april 2010 10:57

SLIEDRECHT – Hoewel het wat minder druk was dan verwacht rockten Jan pak de Leuning en de Balcony Players vrijdagavond 9 april toch nog duizend euro bij elkaar tijdens het benefietconcert voor de Stichting Build on Rock. Het was een vrolijk, muzikaal en soms ook hilarisch concert voor een zeer gemêleerd publiek.

Lees meer: Boar in het nieuws

   
   

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief