Boar in het nieuws

Rocken met de Jannen voor Build on a Rock

maandag 12 april 2010 10:57

SLIEDRECHT – Hoewel het wat minder druk was dan verwacht rockten Jan pak de Leuning en de Balcony Players vrijdagavond 9 april toch nog duizend euro bij elkaar tijdens het benefietconcert voor de Stichting Build on Rock. Het was een vrolijk, muzikaal en soms ook hilarisch concert voor een zeer gemêleerd publiek.

Build on a Rock is in 2006 opgericht door jongeren uit de Randstad en ondersteunt kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De focus ligt nu op een kleuterschool voor de San nederzetting in !Xere in Botswana. In september gaan 20 vrijwilligers van 'Build on a Rock' helpen met de bouw ervan.

Door Margreet Strijker

Regardt Krüger, initiatiefnemer van het concert en voorzitter van Build on a Rock liep de hele avond te stralen. Hij vroeg Het Kompas te melden dat de sfeer en opbrengst mede te danken waren aan de Lockhorst in het algemeen en het horecateam in het bijzonder. ,,Ze hebben geweldig met ons meegedacht. En dankzij hun steun hebben we nauwelijks kosten hoeven te maken." Toen hij samen met de aanwezige kinderen onder leiding van Jandré de Kabouterplopdans mocht doen (foto 4), kon het humeur van de 'Regardtseur' van JpdL helemaal niet meer stuk.

De Balcony Players, ooit begonnen met muziek maken op het balkon van een studentenkamer, wisten tijdens het voorprogramma met hun slepende en meeslepende Klezmer en Gypsy-achtige muziek al de voetjes van de vloer te krijgen. Ze hadden als het ware het bedje gespreid voor Jan pak de Leuning. Hoewel de Jannen hun publiek regelmatig schoffeerde, leek dat niemand te deren. Zo werden verzoeknummers stelselmatig genegeerd en kregen gasten die gratis kaartjes voor de benefiet gewonnen hadden de brutale opdracht toch nog een flinke donatie te doen voor Build on a Rock. Overigens reikte ook Jan pak de Leuning zelf nog een prijs uit: een rol onovertroffen JpdL toiletpapier. De bijbehorende opdracht, 'maar u moet het wel eerst passen', werd prompt uitgevoerd door het gezagsgetrouwe publiek (foto 5), dat verder uit het dak ging met het 'hopsige' nummer Belle Helène en met nummers van Dire Straits en Benny Nijman tot Bob Dylan. Zelfs een polonaise op 'Het land van Maas en Waal' ontbrak niet. Maar rocken op Elvis was toch een brug te ver: ,,Nee, dat gaat niet, want ik heb mijn sport BH niet aan." Het intermezzo op de wasbord stropdas van JanRob en de trompetsolo van JanDave konden echter als gewoonlijk op een overweldigend applaus rekenen.

De reactie van Regardt Krüger na afloop van het concert: ,,De avond was een groot succes voor iedereen die er bij betrokken was. De opkomst was wellicht minder dan verwacht, maar de kwaliteit van de optredens was buitengewoon hoog. De Jannen en de Balcony Players stonden lekker te swingen en alle bezoekers hebben genoten van dit gezellige concert. Met de entree, drankverkoop, merchandising en donaties heeft de avond toch een kleine duizend euro opgebracht. Een bedrag waar wij heel blij mee zijn en dat ons dichter bij ons doel brengt."

Bron: www.kompassliedrecht.nl

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief