Update Xere – augustus 2010

De afgelopen tijd is John bezig geweest om de lokale arbeiders op te leiden voor de bouw van de school. De bushmen zijn enthousiast over de bouw, maar zijn niet bekend met de basis werkethiek. De mannen en vrouwen beginnen er nog maar net aan te wennen om iedere dag om dezelfde tijd aanwezig te zijn voor werk. Ook, zo verteld John, beginnen zij nu pas te beseffen dat zijn niet iedere dag het geld dat zij verdient hebben direct mee hoeven te nemen, maar dat zij ook een week of een maand kunnen wachten voor zij hun loon innen.

Momenteel zijn de arbeiders bezig met de fundering van het schooltje. De grond is gereedgemaakt voor het storten van het beton voor de vloer. Het is de bedoeling dat deze gereed is wanneer onze vrijwilligers medio september daar aankomen.

Voor de muren laat John bouwmateriaal uit Zuid-Afrika komen. Het team van Build on a Rock zal helpen met de bouw van de muren van het schooltje. Om de materialen uit Zuid Afrika droog op te slaan is John bezig om een rondavel (rond huisje) naast de school te bouwen. Deze zal dan later gebruikt worden als speelplaats voor de kinderen. De chief van het dorpje heeft gehoord van deze plannen en heeft John gevraagd om, wanneer de school klaar is, ook voor hem een dergelijk huisje te bouwen. Hij en de mensen in het dorp zijn erg enthousiast over de komst van het schooltje.

De bouw vordert volgens plan. Zonder al teveel grote problemen zullen de werkzaamheden aan het schooltje in december afgerond kunnen worden.

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief