!Xere kleuterschool

Diep in het binnenland, tussen het Kalahari wildpark en de Makgadikgadi zoutpannen, ligt het stoffige, armoedige dorpje !Xere. Hier wonen de San (bosjesmannen), deze groep leeft geïsoleerd van de rest van de Botswaanse bevolking en wordt niet door hen geaccepteerd. De San, nomadisch van oorsprong, zijn door de overheid naar !Xere verplaatst. Veel van de San brengen hun dag nu door met alcohol. De kleuters daar kunnen nergens heen.

De Botswaanse regering voorziet alleen in basis en middelbaar onderwijs. Kleuterscholen zijn alleen in de grote steden te vinden. Wanneer de San kinderen oud genoeg zijn om naar de basisschool te gaan, hebben zij een grote achterstand.

Op dit moment lijkt het een uitzichtloze situatie. Om deze benadeelde bevolkingsgroep te helpen en ook hen zicht op een goede toekomst te geven, willen wij in !Xere een kleuterschool bouwen.

Het verkrijgen van een stuk grond in Botswana kan jaren duren door allerlei ambtelijke constructies. Na vele jaren wachten is eindelijk een stuk grond toegewezen. De bouw kan nu snel beginnen.

Lees het laatste nieuws in onze nieuwsbrief of in het projectbezoek afgelopen september!

Ook dit project kan niet gerealiseerd worden zonder uw hulp. Steun daarom de bouw van de school in !Xere financieel. Maak uw gift over op rekeningnummer: 1379 28 106, onder vermelding van ‘Bouw !Xere’.

Contact informatie

Stichting Build on a Rock
Willem Alexanderplantsoen 30
2991 NE  Barendrecht

T. +31 (0)6 504 87 250
E. info@buildonarock.nl

IBAN: NL88RABO0137928106
BIC: RABONL2U
KvK: 24412784
RSIN: 8178.14.322

 

ANBI erkenning

logo-anbi
Doneren met ideal

Sponsor van Build on a Rock

logo_ije_rotterdam

Inschrijven Nieuwsbrief